Тереза Мей / REUTERS

Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон був звільнений після того, як Терезі Мей повідомили, що він критикував її в приватних бесідах, заявивши, що її діабет не дозволяє їй бути хорошим прем'єр-міністром.

Читайте такожМей закликає опозицію погодитися на догоду по Brexit

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише The Times.

Відео дня

За даними видання, Мей засмутилася через поведінку Вільямсона після того, як почула, що він сказав членам Консервативної партії, що вона повинна перестати працювати через стан здоров'я.

Джерела в уряді і Консервативній партії кажуть, що нападки щодо здоров'я прем'єр-міністра чув високопоставлений партійний чиновник, який повідомив про розмову на Даунінг-стріт. Також стверджується, що Вільямсон під час одного обіду піддавав сумніву придатність Мей для роботи.

"Абсолютно обурливо, що він пробує використовувати проти неї стан здоров'я прем'єр-міністра і припускає, що це робить її дуже слабкою і хвориою, щоб бути прем'єр-міністром", - сказав один із союзників Мей.

Вільямсон заперечує, що коли-небудь говорив про стан здоров'я Мей.

Однак помічники кажуть, що довіру Мей до Вільямсона також було підірвано його бажанням направити збройні сили в бій, що, на думку прем'єра, могло призвести до початку війни. Коли Мей відмовилася дозволити йому надіслати військові кораблі в китайські води в Південно-Китайському морі, Вільямсон надряпав "f *** прем'єр-міністр" на документах – повідомлення було відправлено в офіс прем'єра.

Вільямсон також був сповнений рішучості відправити британські війська до Африки. Він наказав військовим начальникам скласти плани втручання принаймні в п'яти африканських країнах, включаючи Зімбабве, Нігерію, Кенію та Єгипет.

Представник Міністерства оборони заявив, що підхід Вільямсона полягає в тому, щоб знайти виправдання для відправки військ. "Він хотів вторгнутися в Африку", - сказало військове джерело.

Нагадаємо, Вільямсона звільнили після того, як в ЗМІ хтось злив інформацію про засідання Ради безпеки, на якому обговорювали дозвіл китайському технологічному концерну Huawei брати участь у розвитку мережі мобільного зв'язку 5G в Британії.