Адвокат Трампа Джуліані скасував візит до України / фото The Fortune

Особистий адвокат американського президента Дональда Трампа Руді Джуліані скасував свій візит в Україну, анонсований раніше.

Про це він розповів в інтерв'ю американському телеканалу Fox News. Причиною такого рішення він назвав нібито "ворогів президента" Трампа в оточенні новообраного президента України Володимира Зеленського.

Читайте такожWashington Post: Україна - не іграшка для Трампа і його оточення

Відео дня

"Я переконаний, виходячи з того, що почув від двох дуже надійних людей, що президент (новообраний президент України Володимир Зеленський - УНІАН) оточений людьми, які є ворогами президента (Дональда Трампа - УНІАН), і людьми, які - принаймні в одному випадку - явно корумповані і залучені в цю схему », - сказав Джуліані.

Джуліані сказав, що його рішення не мають ніякого відношення до майбутніх президентських виборів в США у 2020 році.

Адвокат Трампа також зазначив, що колишній віце-президент США Джо Байден, який зараз лідирує у рейтингу кандидатів від демократичної партії в президенти країни, неправомірно тиснув на президента України Петра Порошенка і парламент України в березні 2016 року, вимагаючи звільнити генпрокурора Віктора Шокіна.

Читайте такожBloomberg: Трамп намагається за допомогою України потопити Байдена на виборах

Як повідомляв УНІАН, в NYT з'явилася інформація, що Джуліані планує в Україні зустрітися з новообраним президентом Володимиром Зеленським, щоб переконати його провести розслідування, які б могли дати Білому дому більше нової інформації щодо питань, які дуже цікавлять Трампа і допомогли б йому переобратися на другий термін.

Одне з них повинно стосуватися ходу американського розслідування про втручання Росії в американські вибори у 2016 році. А інше - сина віце-президента США Джозефа Байдена до газової компанії, яка належить українському олігарху.

New York Times пише, що справжній мотив оточення Трампа в тому, щоб дискредитувати розслідування спеціального представника Департаменту юстиції Роберта Мюллера щодо втручання Росії у вибори в США, підірвати справу проти Пола Манафорта, який опинився у в'язниці, і зашкодити кампанії Джозефа Байдена перед тим, як він стане кандидатом від Демократичної партії на виборах у 2020 році.