У неділю, 12 травня, в Ізраїлі відкрився найбільший музичний телевізійний конкурс у світі - Євробачення 2019.

Учасники з 41-ї країни пройшли помаранчевою доріжкою в центрі Тель-Авіва, по різні сторони якої їх чекали фанати й представники ЗМІ, передає dw.com.

Відео дня

Дефіле з короткими інтерв'ю журналістам і селфі шанувальників із виконавцями тривало понад три з половиною годин, перш ніж останній співак - репер Махмуд з Італії - зайшов у концертний зал "Гейхал ха-Тарбут". Там учасників конкурсу вітали мер Тель-Авіва й організатори - керівники ізраїльського телеканалу Kan та Європейського мовного союзу.

Зазначається, що група активістів (менш як десять осіб), що закликає до бойкоту конкурсу через політику Ізраїлю щодо палестинців, кілька хвилин простояла на колінах з плакатами перед концертним залом, а потім розійшлася без втручання поліції.

Читайте такожВ Ізраїлі стартував конкурс Євробачення-2019 (відео)

Відкриття конкурсу - формальна церемонія. Репетиції виконавців на території виставкового центру ізраїльської столиці тривають вже понад тиждень.

Перший півфінал Євробачення-2019 відбудеться у вівторок, 14 травня. У ньому за 10 путівок у фінал боротимуться учасники з 17 країн. У цьому півфіналі повинна була виступати і Maruv з України, проте український мовник відмовився від участі у конкурсі в цьому році.

Другий півфінал Євробачення 2019 пройде у четвер, 16 травня. У ньому виступлять 18 виконавців.

Фінал Євробачення-2019 відбудеться в суботу, 18 травня. У нього пройдуть по 10 учасників з кожного півфіналу. Також, місця у фіналі зарезервовані за п'ятьма країнами - найбільшими донорами Європейської мовної спілки - Великою Британією, Німеччиною, Іспанією, Італією і Францією, а також - переможцем минулорічного конкурсу. У 2018 році це був Ізраїль.

Нагадаємо, жителі України не зможуть голосувати за учасників пісенного конкурсу Євробачення 2019, оскільки наша країна не буде брати в ньому участі.