Прапор Держдепартаменту США / REUTERS

Держдепартамент США направив главі відомства Майку Помпео і президенту США Дональду Трампу другий пакет санкцій у справі про отруєння у Великій Британії колишнього офіцера ГРУ Росії Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це на слуханнях у Сенаті заявила заступник держсекретаря Андреа Томпсон, передає Радіо Свобода.

За її словами, нові обмеження - частина розширеної стратегії відносно Росії.

Відео дня

Читайте такожОтруєння Скрипалів: Трамп був скептично налаштований до видворення російських дипломатів, його переконала глава ЦРУ - ЗМІ

Сергій Скрипаль і його донька були отруєні в Солсбері 4 березня 2018 року за допомогою нервово-паралітичної речовини "Новачок", розробка якого велася ще в Радянському Союзі. Лондон стверджує, що замах організував Кремль, і поклав відповідальність за подію особисто на президента Росії Володимира Путіна. Москва звинувачення відкидає.

Перший пакет американських санкцій через отруєння Скрипалів набув чинності 27 серпня 2018 року. Обмежувальні заходи включають заборону на продаж Росії зброї, а також товарів та технологій подвійного призначення.

Другий пакет санкцій може включати, зокрема, повну заборону на експорт в Росію американських товарів, обмеження імпорту російських товарів у США, зниження рівня дипломатичних стосунків, заборону на авіаперевезення державними компаніями.