Патрік Шенахан / REUTERS

В.о. міністра оборони Патрік Шенахан у четвер спростував повідомлення про відправлення кількох тисяч військовослужбовців на Близький Схід у зв'язку із зростаючою загрозою з боку Ірану.

Раніше агентство Reuters з посиланням на двох високопоставлених офіційних осіб повідомило, що Пентагон направить в регіон 5 тисяч військовослужбовців. Associated Press у своєму повідомленні навело іншу цифру - 10 тисяч військовослужбовців, передає Голос Америки.

У бесіді з журналістами глава Пентагону заявив, що мова не йде "ні про 10 тисяч, ні про 5 тисяч", і назвав зазначені повідомлення "не зовсім точними".

Відео дня

Раніше повідомлялося, що Шенахан і генерал Джозеф Данфорд, голова Об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США, в четвер представили президенту відразу кілька варіантів дій у зв'язку із зростанням напруженості на Близькому Сході. Мова, зокрема, йшла про можливість відправки в регіон кількох тисяч військовослужбовців. Шенахан підтвердив це повідомлення незадовго до початку зустрічі з президентом у Білому домі.

Читайте такожWashington Post: США й Іран опинилися за крок до війни

"Зараз ми з'ясовуємо, яким чином можна посилити нашу військову присутність на Близькому Сході. Це може зажадати відправки додаткових сил", - заявив в.о. міністра оборони в бесіді з журналістами.

Запит про посилення військового контингенту надійшов від генерала морської піхоти Кеннета Маккензі - начальника Центрального командування ЗС США. За словами Шенахана, цей запит знаходився в межах "звичайної дискусії" між Пентагоном і Центральним командуванням, однак цифри були "вище, беручи до уваги динаміку того, що відбувається на Близькому Сході".

На даний момент невідомо, чи схвалить Білий дім відправку в регіон додаткових сил або озброєнь, включаючи протиракетні комплекси Patriot і військові кораблі. Крім того, невідомим залишається ще одне питання: звідки будуть взяті додаткові ресурси у разі, якщо адміністрація дасть добро на посилення близькосхідних позицій США.