Ілюстрація / REUTERS

Міністерство оборони США представить Білому дому план щодо відправки до 10 тисяч американських військових на Близький Схід, щоб протидіяти потенційним загрозам з боку Ірану.

Про це повідомляє агентство The Associated Press із посиланням на американських чиновників, які говорили на умовах анонімності, оскільки плани щодо відправки військових офіційно ще не оголошені, передає ТСН.

За словами співрозмовників агентства, жодне рішення ще не ухвалено і наразі незрозуміло, Білий дім схвалить відправку всіх чи лише частину із запропонованих Пентагоном сил.

Відео дня

Читайте такожПентагон запропонував відправити 120 тисяч військових на Близький Схід - ЗМІ

Чиновники кажуть, що війська будуть оборонними силами, також буде обговорюватися ініціатива щодо направлення на Близький Схід додаткових ракетних комплексів Patriot і більшої кількості кораблів.

Зустріч щодо планів Пентагону має відбутися у четвер, 23 травня. При цьому у вівторок очільники Міноборони повідомляли конгресменам, що США не хочуть війни з Іраном і прагнуть деескалації ситуації, що склалася.

Раніше США заявили про "очевидні свідчення" підготовки Іраном атаки на американських військових, які служать на Близькому Сході. За версією Пентагону, можлива атака може відбутися на землі й на морі. Американські військові заявляли про намір розмістити батареї зенітних ракетних комплексів Patriot у зоні оперативної відповідальності Центрального командування ЗС США, щоб "протистояти загрозам з боку Ірану".