Будапешт \ REUTERS

Рятувальникам вперше за п’ять днів вдалося знайти тіла туристів, які загинули внаслідок зіткнення двох теплоходів на Дунаї у Будапешті.

Читайте такожАварія на Дунаї: капітана-українця арештували, рятувальники продовжують шукати тих, хто вижив

Як повідомляє ЄвроПравда з посиланням на Index.hu, у понеділок з Дунаю витягли тіло чоловіка, його знайшли на відстані понад 100 км вниз по течії від столиці Угорщини у регіону Бач-Кішкун.

Імені загиблого поки не назвали, але за даними угорських ЗМІ - це корейський турист у віці близько 60 років.

Крім того, вчора водолази дістали з води тіло жінки. Її знайшли в уламках прогулянкового теплоходу, які лежать на дні Дунаю поблизу мосту Маргіт, де сталася аварія.

Пошукова операція триває. Постійні дощі та сильна течія заважали водолазам проводити роботи. Багато тіл, як вважають, все ще перебувають всередині затонулого теплохода.

Як повідомляв УНІАН, прогулянковий катер "Русалка" затонув ввечері 29 травня в кількох метрах від опори мосту Маргіт навпроти будівлі парламенту Угорщини. У нього врізався великий круїзний теплохід Viking Sigyn. На борту човна перебувало 35 осіб – 33 корейських туристи и двоє членів екіпажу. Семеро осіб загинули, ще сімох вдалося врятувати, 21 особа вважається зниклою без вісти.

Угорська поліція затримала громадянина України, капітана великого річкового теплохода. Пізніше суд Буди у Будапешті арештував його на місяць.