Рятувальники проводять пошуки потонулих туристів / REUTERS

На річці Дунай в Будапешті під час зливи ввечері 29 травня екскурсійний катер з 33 південнокорейськими туристами затонув після зіткнення з іншим судном.

У результаті аварії семеро людей загинули, ведуться пошуки ще 21 туриста, повідомляє AP.

Читайте такожУ Єгипті біля пірамід Гізи прогримів вибух: поранені туристи (відео)

За словами представника Національної служби швидкої допомоги Пала Гіорфі, ще семеро осіб були врятовані. Їх було госпіталізовано в стабільному стані.

Президент Південної Кореї Мун Чже-ін доручив використовувати "всі доступні ресурси" для підтримки рятувальних робіт в Угорщині. Сьогодні до Будапешту повинна прибути команда південнокорейських чиновників.

За інформацією представника турфірми, група складалася з 30 туристів, двох гідів і фотографа. Вважаються зниклими і двоє угорців - члени екіпажу катера.

Відео Időkép

Повідомляється, що більшість туристів подорожували зі своїми родинами, серед них 6-річна дівчинка. У списку тих, що вижили, вона не значиться.

До пошуку зниклих залучені десятки рятувальників, в тому числі військові і водолази.

Як повідомляв УНІАН, 6 травня в Івано-Франківській області під час руху вантажного автомобіля з кунгом сталося його падіння з обриву заввишки близько 40 м у річку Чорний Черемош. В автомобілі перебували 23 туриста, ймовірно, з Білорусі. Троє з них загинули, десятьох доставили до лікарні. Водій вантажівки був п'яний.