Ілюстрація / REUTERS

Прокуратура угорського міста Сегед висунула звинувачення 16 особам, які допомогли громадянам Угорщини, що проживають за кордоном, отримати фіктивну прописку в період з 2012 по 2015 рік.

Про це повідомляє видання Mukachevo.net. Серед обвинувачених - кілька міських голів, працівники адміністрацій та власне закордонні угорці.

Загалом у справі йдеться про 59 фактів підробки документів. Насамперед мова йде про громадян Сербії та Румунії, які мають подвійне громадянство і не проживають на території Угорщини.

Відео дня

У підробці документів їм сприяли міські голови двох міст, а також два працівники муніципалітетів, повідомляють угорські ЗМІ.

Читайте такожУгорщина змінює назву свого уповноваженого "по Закарпаттю" - Клімкін

Один з мерів виступив у ролі поручителя у 11 випадках підроблених заяв щодо отримання прописки, а інший примусив одного зі співробітників підписати фальшиві документи.

Інші співробітники мерій допомогли в заповненні цих документів та навіть підшукали людей, які мали підписати ці документи як фіктивні господарі. Один з працівників мерії прописав у себе 12 осіб.

Загалом таким чином було отримано фіктивну прописку в Угорщині для 142 закордонних угорців.

Обвинувачення вимагає тюремного ув'язнення (умовно) для двох працівників муніципалітету, штрафів для інших восьми обвинувачених, включаючи мерів містечок.

Угорські громадяни, які проживають за кордоном, також мають бути покарані і сплатити штрафи за участь в афері.

Видання зауважує, що на Закарпатті також проживає чимало закордонних угорців з подвійним громадянством. Багато з них також мають фіктивну прописку в Угорщині, але мешкають в Україні.