REUTERS

Після декількох годин зіткнень поліція завершила операцію по розгону акції протесту, яка почалася 20 червня на проспекті Руставелі в Тбілісі.

Про це повідомляє українська служба «Радіо Свобода».

Група мітингувальників зупинилася біля будівлі Тбіліського державного університету на проспекті Чавчавадзе.

Відео дня

Читайте такожПротести в Тбілісі: поліція застосувала сльозогінний газ і гумові кулі

Автомобільний рух по проспекту Руставелі відновлено, міські служби розчистили територію від сміття. Підрозділи спецназу повернулися до будівлі парламенту. На місці також залишаються чергувати карети швидкої допомоги.

За інформацією Громадського мовника, частина мітингувальників озброїлася камінням - за їх словами, з метою самозахисту. На місце прибули лідери опозиції.

Як повідомляв УНІАН, масові протести спровокував виступ депутата-комуніста російської Держдуми Сергія Гаврилова, який прибув на Міжпарламентську асамблею православ'я, що проходила в парламенті Грузії.

Протестувальники виступили проти російської окупації Грузії, а також вимагали відставки спікера парламенту, керівників МВС і Служби державної безпеки.

У сутичках, за даними Міністерства охорони здоров'я Грузії, постраждали 69 осіб. При цьому відомство стверджує, що більше половини з них - поліцейські.

Нагадаємо, у серпні 2008 року Росія окупувала 20% території Грузії, створивши дві так звані держави - Абхазію і Південну Осетію, і згодом визнавши їх незалежність. Ці регіони вже понад 10 років існують виключно на дотації від РФ, а визнали їх лише кілька країн світу. Грузія перервала дипломатичні відносини з Росією у вересні 2008 року.