Ілюстрація / REUTERS

Сенат Сполучених Штатів Америки заблокував угоди адміністрації президента Дональда Трампа про продаж зброї Саудівській Аравії, які були укладені в обхід парламентського контролю.

Загалом сенатори ухвалили 22 рішення, по одному на кожну конкретну угоду. Більшість резолюцій розглядалися пакетом, повідомляє Громадське з посиланням на Associated press.

Читайте такожБерлін схвалив нові поставки військових технологій Саудівській Аравії

Відео дня

Лідери Конгресу провели в Капітолії закритий брифінг щодо ситуації на Близькому Сході і були запрошені до Білого дому на зустріч з Трампом.

У Білому домі вважають, що рішення про припинення поставок озброєння Саудівській Аравії стане сигналом про те, що "США відмовляються від своїх партнерів і союзників в той момент, коли вони зіштовхується зі зростанням загроз щодо них".

Голосування проходило на тлі посилення конфлікту США з Іраном.

Раніше УНІАН повідомляв, що Білий дім вирішив продати зброю країнам Перської затоки в обхід Конгресу. Для того, щоб обійти заборону конгресу, Білий дім послався на можливість введення надзвичайної ситуації, яка дозволяє здійснювати поставки зброї "в інтересах національної безпеки".