REUTERS

Авіакомпанія Malaysia Airlines уклала досудову угоду про виплату компенсації сім'ям п'яти австралійців, загиблих в аварії рейсу MH17 над Донбасом.

Про це повідомляє російська служба BBC.

Зазначається, що угоду про компенсації було досягнуто з більшістю сімей загиблих у 2016 році, проте деякі вирішили діяти через суд.

Відео дня

Читайте такожNRC Handelsblad: прем'єр Малайзії міг стати на бік Росії у справі про MH17 через зброю і торгівлю

Днями повинно було початися восьмиденне судове слухання, але Malaysia Airlines вдалося домовитися з родичами за межами зали суду.

Сума угоди не розголошується, але адвокати потерпілих назвали її прийнятною.

У позовній заяві авіакомпанії ставиться в провину те, що вона здійснювала польоти над "міжнародно визнаною зоною конфлікту" і повинна була знати про заборону Федерального управління цивільної авіації США на польоти там американських авіалайнерів.

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Більшість загиблих (196 людей) - громадяни Нідерландів.

24 травня 2018 року спільна слідча група, до складу якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, надала додаткові докази ключової ролі Росії у катастрофі рейсу MH17. Група дійшла висновку, що зенітний ракетний комплекс "Бук", пострілом з якого був збитий літак, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді збройних сил РФ, що дислокується в Курську.