REUTERS

Прем'єр-міністр Малайзії Махатхір Мохамад заявив, що Росія стала цапом-відбувайлом за збиття літака рейсу Malaysia Airlines MH17, і поставив під сумнів об'єктивність розслідування катастрофи 2014 року міжнародною слідчою комісією.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Читайте такожПрокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення чотирьом підозрюваним у справі про катастрофу рейсу MH17

Відео дня

Очолена Нідерландами Об'єднана слідча група 19 червня назвала імена перших чотирьох підозрюваних у причетності до збиття літака. Це - Сергій Дубинський (позивний "Хмурий"), Ігор Гіркін (позивний "Стрєлков"), Олег Пулатов (позивний "Гюрза"), Леонід Харченко (позивний "Кріт").

"Ми дуже засмучені, тому що з самого початку це було політичним питанням - те, як звинуватити Росію в злочині... Ще до того, як вони дослідили, вже говорили про Росію. А тепер вони сказали, що мають докази. Нам дуже важко це прийняти", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр країни Махатхір Мохамад раніше визнав, що MH17 було знищено ракетою російського виробництва. Але, на його думку, це все одно не доводить, що саме Росія відповідальна за її запуск.

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Більшість загиблих (196 людей) - громадяни Нідерландів.

24 травня 2018 року спільна слідча група, до складу якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, надала додаткові докази ключової ролі Росії у катастрофі рейсу MH17. Група дійшла висновку, що зенітний ракетний комплекс "Бук", пострілом з якого був збитий літак, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді збройних сил РФ, що дислокується в Курську.