Давид Сассолі / REUTERS

Президентом Європейського парламенту обрано представника Італії Давида Сассолі, кандидатуру якого запропонувала політична група "Прогресивний альянс соціалістів і демократів".

Засідання Європарламенту транслюється на сайті Європейського Союзу.

Про результати голосування у другому турі за кандидатуру нового президента Європарламенту оголосив Антоніо Таяні, який іде з цієї посади.

Відео дня

"Пан Сассолі отримав абсолютну більшість голосів - він новий президент Європейського парламенту. Я вітаю його з обранням і бажаю найбільшого успіху", - сказав Таяні.

Читайте такожЄвропейську Раду очолить прем'єр Бельгії Шарль Мішель

За Сассолі проголосували 345 європарламентаріїв при мінімально необхідних 334 голосах.

Його конкуренти отримали менше голосів. Так, представник Чехії Ян Заграділ, якого запропонувала політична група "Альянс консерваторів та реформістів у Європі", отримав 160 голосів, кандидат від Німеччини Ска Келлер, яку запропонувала політична група "Зелені - Європейський вільний альянс", отримала 119 голосів, кандидат від Іспанії Сіра Рего, яку висунула політична група "Європейські об'єднані ліві/Ліво-зелені Півночі" - 43.

Раніше УНІАН повідомляв, що керівники держав та урядів Європейського Союзу на позачерговому саміті ЄС ухвалили рішення про те, на посаду президента Єврокомісії претендуватиме міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн. Як зазначив президент Європейської Ради Дональд Туск, її кандидатуру має затвердити Європейський парламент.