В ОБСЄ підтримали резолюцію про окупації Росією частини Грузії / фото Flickr/Leo Koolhoven

Комітет з політичних питань та безпеки Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ) підтримав резолюцію про окупацію Росією частини Грузії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання комітету ОБСЄ в YouTube.

Як повідомляється, комітет ухвалив резолюцію, в якій Росію закликають скасувати своє рішення щодо визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії.

Відео дня

Читайте такожГенпрокуратура Грузії кваліфікувала справу про штурм парламенту як спробу держперевороту

Також в резолюції звинувачують Росію в анексії частини Грузії. Автором тексту резолюції є грузинський парламентар Софіо Кацарава.

Крім того, в Парламентській асамблеї ОБСЄ висловили підтримку суверенітету та територіальної цілісності Грузії, а також засудили Росію за грубі порушення прав людина на окупованих грузинських територіях та нарощення військової присутності.

Нагадаємо, у серпні 2008 року Росія окупувала 20% території Грузії, створивши дві так званих держави - Абхазію і Південну Осетію, і згодом визнавши їх незалежність. Ці регіони вже понад 10 років існують виключно на дотації від РФ, а визнали лише кілька країн світу. Грузія перервала дипломатичні відносини з Росією у вересні 2008 року.