Пєсков вважає, що витівка ведучого має русофобський і екстремістський характер / Flickr/Leo Koolhoven

Остаточне рішення про введення санкцій проти Грузії залишається за президентом Росії Володимиром Путіним.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання про позицію Кремля щодо можливості введення санкцій, які Держдума рекомендувала ввести проти Грузії після різкого висловлювання телеведучого в ефірі телеканалу «Руставі-2» на адресу Путіна.

«Ви бачите, яка жорстка реакція російських парламентаріїв, причому абсолютна, скажімо так, одностайність цієї позиції, яку вони зайняли на тлі ось цієї безпрецедентної поведінки грузинського телеведучого. Але рішення, як ви знаєте, ухвалюється урядом і, в остаточному (підсумку), президентом країни. Поки що рішення не ухвалювалось. Ми відразу вас проінформуємо», - сказав Пєсков.

Відео дня

Читайте такожГрузинського ведучого, який у прямому ефірі обматюкав Путіна, відсторонили від роботи

За його словами, витівка грузинського телеведучого є результатом потурання влади країни, а також має русофобський і екстремістський характер.

«Я це залишаю без коментарів. Я лише хочу вам нагадати, що ще вчора ми говорили про те, що такі хамські випади є нічим іншим, як похідним від потурання тим, хто розпалював і розпалює русофобську істерику. Ось це є, на наш погляд, дуже небезпечним елементом, безумовно, страшенно небезпечним», - сказав Пєсков, відповідаючи на питання про доцільність заходів у відповідь Росії у зв'язку з витівкою грузинського телеведучого.

Він додав, що в даному разі йдеться про відповідальність грузинської влади, бо вона допускає таке.

«Звичайно, ми ж з вами були свідками за останні тижні цілої серії подій русофобського, екстремістського характеру», - зазначив Пєсков.

Сьогодні Держдума РФ на пленарному засіданні ухвалила заяву, в якій рекомендувала уряду розглянути доцільність застосування спеціальних економічних заходів щодо Грузії і представити відповідні пропозиції президенту.

Як повідомляв УНІАН, 7 липня ведучий програми "P. S." Георгій Габунія в ефірі грузинського телеканалу "Руставі 2" обматюкав Путіна, нагадавши, що той є лідером країни-окупанта.