Директор "Руставі-2" вважає неприйнятною форму заяви, яку обрав журналіст / фото Nika Gvaramia, Facebook

Керівництво грузинського телеканалу «Руставі-2» не буде звільняти журналіста Георгія Габунію, який у прямому ефірі облаяв президента РФ Володимира Путіна. Більш того, після інциденту рейтинг каналу лише збільшився.

Про це в ефірі «Громадського» заявив гендиректор «Руставі-2» Ніка Гварамія.

Читайте такожДиректор грузинського каналу вибачився за мат в ефірі, хоча "Путін його заслуговує"

Відео дня

За його словами, ціль Габунії була «легітимна», проте форма, яку використав журналіст, лише зашкодила їй. Керівництво каналу вважає таку форму неприйнятною, тому відсторонило Габунію на 2 місяці від ефіру, проте після цього терміну він продовжить працювати.

Рішення про відсторонення ухвалила комісія телеканалу з етики і його «неможливо оскаржити».

«Щодо реакції грузинської влади. Щоби не сказав Габунія, як би це неприйнятно не було для нас, для каналу, для когось ще, це абсолютно в межах закону і Конституції. І вирішувати з цього питання може лише керівництво каналу «Руставі-2», — наголосив Гварамія.

Він додав, якщо глядачам не сподобається щось, то вони можуть переключитися на інший канал, і рейтинг «Руставі-2» буде нижчим.

«Але я вас запевняю, після цього рейтинг каналу тільки збільшився», – резюмував гендиректор.

Нагадаємо, ведучий грузинського телеканалу «Руставі-2» Георгій Габунія у прямому ефірі своєї авторської програми P.S. облаяв президента Росії Володимира Путіна.

Гендиректор «Руставі 2» Ніка Гварамія засудив такі заяви Габунії у прямому ефірі.

На заяви Габунії відреагувала й влада Грузії. Так, прем’єр-міністр країни Мамука Бахтадзе назвав висловлювання телеведучого «огидним провокаційним актом і спробою дестабілізації в країні». Президентка країни Саломе Зурабішвілі також засудила такі висловлювання.