США ввели нові санкції проти Венесуели / Flickr/Anyul Rivas

Вашингтон розширив санкції проти Каракаса через смерть капітана військово-морського флоту Венесуели Рафаеля Акости, затриманого за підозрою у спробі державного перевороту.

Читайте такожГуайдо заявив про відновлення переговорів з Мадуро

Як повідомляє «Радіо Свобода», посилаючись на Міністерство фінансів США, під нові обмеження потрапило Головне управління військової контррозвідки Венесуели.

Відео дня

Зазначається, що Акосту затримали 21 червня, а 29 червня військовий помер в ув’язненні. За словами адвоката, причиною смерті Акости стали тортури.

Як заявив голова Мінфіну США Стівен Мнучин, арешт Акости був політично мотивованим і необґрунтованим. Американська сторона хоче покласти край нелюдському поводженню режиму президента Венесуели Ніколаса Мадуро з політичними опонентами.

Як повідомляв УНІАН, в останні місяці Венесуела переживає гостру політичну, економічну і гуманітарну кризу.

22 січня в країні почалися масові акції протесту після того, як Ніколас Мадуро вступив на посаду глави держави на другий термін. На наступний день голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе в. о. президента країни.

Більшість країн Євросоюзу, а також США, Канада, Австралія, частина країн Латинської Америки та Організація американських держав визнали Гуайдо легітимним лідером країни.

Мадуро заявив, що не має наміру залишати пост президента до закінчення терміну повноважень у 2025 році. Його підтримала Росія, яка вислала до Венесуели кілька літаків з військовими на борту в кінці березня.

У відповідь на це спецпредставник США по Венесуелі Елліот Абрамс повідомив, що Вашингтон розглядає різні варіанти відповіді на військову підтримку Росією Мадуро. Абрамс зазначив, що Росія "заплатить за це певну ціну". Ймовірно, будуть введені нові санкції.

28 січня США ввели санкції проти венесуельської державної нафтової компанії PDVSA. Ця компанія є найбільшим джерелом доходів у Венесуелі і володіє американською нафтопереробною компанією Citgo Petroleum, найважливішим іноземним активом Венесуели.