фото: Flickr/Leo Koolhoven

Тбіліський міський суд обрав для лідера партії "Переможна Грузія", колишнього міністра оборони Грузії Іраклія Окруашвілі запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Про це повідомляє Грузія.Online.

Читайте такожСанкції Росії за образу грузинським журналістом Путіна можуть обійтися Грузії в 10% ВВП

Відео дня

Засідання, на якому розглядалося питання про запобіжний захід для Окруашвілі, було закритим.

Суддя ухвалив відповідне рішення незабаром після початку слухань, оскільки прихильники політика шуміли і стали аплодувати в залі. Захист Окруашвілі просив, щоб його відпустили на час слідства без будь-яких обмежень, проте суд відмовив.

Окруашвілі був затриманий у зв'язку з подіями, що розгорнулися перед будівлею парламенту Грузії 20-21 червня. Йому інкримінують організацію групового насильства, керівництво ним та участь у ньому.

Сам Окруашвілі свою провину не визнає.

Як повідомляв УНІАН, увечері 20 червня в Тбілісі понад 5 тисяч людей зібралися на антиросійський мітинг, щоб висловити протест проти дій депутата Держдуми РФ від КПРФ Сергія Гаврилова на відкритті сесії Міжпарламентської асамблеї православ'я.

Учасники акції вимагали відставки міністра внутрішніх справ, голови парламенту і голови Служби держбезпеки. Влада відмовилася виконати ці вимоги, і ближче до опівночі учасники мітингу спробували прорватися в будівлю парламенту. Поліція застосувала проти них сльозогінний газ і гумові кулі.