Ілюстрація REUTERS

Президент США Дональд Трамп ввів другий пакет санкцій проти Росії за використання заборонених засобів у ході невдалої спроби отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки.

Про це в п'ятницю, 2 серпня, заявив Білий дім, передає Reuters.

"Після першого раунду санкцій у відповідь на спробу вбивства Росією приватної особи у Великій Британії Росія не надала запевнень, необхідних за законодавством США", - заявив прес-секретар Білого дому Хоган Гідлі.

Відео дня

"Отже, ми вводимо другий раунд санкцій. Це ще один випадок, коли ми ведемо себе жорсткіше з Росією, ніж попередні адміністрації", - додав він.

Раніше в понеділок, 29 липня, впливові законодавці закликали президента США Дональда Трампа ввести санкції проти Москви через Скрипалів.

Читайте такожТретій підозрюваний в отруєнні Скрипаля керував операцією з Лондона - розслідування

Як повідомляв УНІАН, 16 травня Держдепартамент США направив главі відомства Майку Помпео і президенту США Дональду Трампу другий пакет санкцій у справі про отруєння Скрипалів.

Нагадаємо, вперше санкції проти Кремля за спробу отруєння Скрипаля Вашингтон ввів в серпні 2018 року. В межах цих санкцій з США вислали 60 російських дипломатів, закрили консульство Росії в Сан-Франциско, ввели заборону на передачу Росії деяких технологій.

Оскільки Кремль не надав суду доказів відмови від використання хімічної зброї, закон передбачає введення більш жорстких санкцій, які можуть торкнутися російської фінансової системи, торгових і дипломатичних відносин.

Довідка УНІАН. Колишній агент ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка були отруєні в Солсбері 4 березня 2018 року за допомогою нервово-паралітичної речовини "Новичок", розробка якого велася ще в Радянському Союзі. Лондон стверджує, що замах організував Кремль, і поклав відповідальність за подію особисто на президента Росії Володимира Путіна. Москва звинувачення відкидає.