Російські Ту-142 наблизились до Аляски / Министерство обороны РФ

Два протичовнові літаки Росії підлетіли до узбережжя штату Аляска. Їх виявили сили Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD). Як повідомляють американські військові, йдеться про вхід двох Ту-142 в зону ідентифікації протиповітряної оборони США.

Як повідомляє Business Insider, Ту-142 - це модернізована версія бомбардувальника Ту-95, оснащена обладнанням для проведення підводної розвідки і боротьби з субмаринами. Прес-секретар NORAD капітан ВПС США Камерон Хіллер сказав, що російські літаки були ідентифіковані за допомогою радарів системи попередження в західній частині ідентифікаційної зони протиповітряної оборони.

Читайте такожBusiness Insider: Вторгнення Росії у небо Південної Кореї було сигналом для США

Відео дня

"Їх не перехоплювали", - сказав Хіллер пояснивши, що російські літаки не порушили американський повітряний простір в штаті Аляска і зрештою повернулися в російське небо. Однак, цікаво те, що це перша поява російських літаків поблизу американського штату з травня. Тоді F-22 ВПС США були підняті в небо для перехоплення чотирьох Ту-95 і двох Су-35 поблизу узбережжя Аляски. Інцидент стався 20 травня. Наступного дня американські винищувачі перехопили аналогічну групу літаків Росії.