Президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв / REUTERS

Колишній президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв поміщений до СІЗО Держкомітету нацбезпеки (ДКНБ) до 26 серпня.

Про це розповів адвокат політика Сергій Слєсарєв, повідомляє РИА Новости.

"Суддя Першотравневого районного суду Адилбек Субанкулов екстрено провів у ДКНБ виїзне засідання та обрав запобіжний захід", - сказав адвокат.

Відео дня

Читайте такожЗ'єднання явилося відео затримання екс-президента Киргизстану

За словами Слєсарєва, його підзахисному висунули попередні звинувачення у справі про незаконне звільнення кримінального авторитета Азіза Батукаєва.

Захист Атамбаєва має намір домагатися його звільнення через міжнародні суди.

На даний момент, за словами Слєсарєва, адвокати намагаються вирішити ситуацію своїми зусиллями, спираючись на внутрішнє законодавство країни, однак суд змушує сумніватися в його неупередженості.

7 серпня силовикам не вдалося успішно повести операцію по затриманню Атамбаєва. Події відбувалися у селі Кой-Таш: бійці спецназу увірвалися в будинок колишнього президента. Його прихильники чинили опір правоохоронцям, у результаті зіткнень постраждали обидві сторони конфлікту. На наступний день колишній лідер Киргизстану вирішив здатися силовикам після довгих переговорів. Увечері 8 серпня він був затриманий і відправлений в Бішкек.

Пізніше стало відомо, що у Бішкеку міліція почала розгін мітингувальників на площі Ала-Тоо, які зібралися в підтримку екс-президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва.