У Єрусалимі відбулися нові сутички поліції та мусульман / REUTERS

На священній Храмовій горі в Єрусалимі виникла сутичка між мусульманами та ізраїльською поліцією, постраждали щонайменше 18 осіб.

Читайте такожМусульмани, які вижили під час землетрусу в Індонезії, відзначили Курбан-байрам під відкритим небом

Як повідомляє The Times of Israel, сутички на релігійному ґрунті виникли в регіоні в результаті збігу дат юдейських та мусульманських святих днів.

Відео дня

У сутичках постраждали щонайменше 14 мусульман. За даними ізраїльської поліції, четверо офіцерів також отримали легкі поранення.

На 11 серпня цього року припало ісламське свято закінчення хаджу Ід аль-адха (Курбаан-байрам), а також юдейський піст Дев'ятого Ава, в який іудеї вшановують пам'ять руйнування Першого і Другого Єрусалимських храмів на Храмовій горі.

До Храмової гори з ранку прийшли десятки тисяч мусульман, і поліція, оцінивши ситуацію, заборонила доступ на неї немусульманам. Сотні юдеїв зібралися біля входу в святе місце.

Пізніше кільком десяткам юдейських відвідувачів дозволили зайти на територію в супроводі поліції. Мусульмани почали кидати в них стільці та інші предмети, викрикуючи політичні гасла. Правоохоронці у відповідь застосували сльозогінний газ, гумові кулі та інші спецзасоби.

Це не перший конфлікт на Храмовій горі. У 2017 році в результаті подібних зіткнень поранення отримали 37 палестинців.