Мешканців евакуювали 14 серпня / фото 29.ru

Жителів села Ньонокса Архангельської області, поблизу якого розташований полігон ВМФ Росії, евакуюють вранці 14 серпня.

Читайте такожВибух на полігоні у Росії: рівень радіації місцями підскочив у 16 разів

Про це самі селяни повідомили сайту 29.ru. За їхніми словами, в цей день необхідно не перебувати в селі з 5:00 до 7:00. Місцевих жителів вивезуть спеціальним поїздом з місцевої залізничної станції.

Відео дня

Повідомляється, що евакуація нібито пов'язана з плановими роботами в місцевій військовій частині й відношення до вибуху 8 серпня не має.

"Це плановий захід. У нас це відбувається регулярно, приблизно раз на місяць всіх відвозять подалі від села. Раніше, правда, дехто залишався тут. Але зараз, після останніх подій, думаю, будуть їхати всі", — розповів один з місцевих жителів.

Як повідомляв УНІАН, 8 серпня в Російській Федерації, на військовому випробувальному полігоні, розташованому на узбережжі Двинської затоки Білого моря, на відстані 40 км від міста Сєвєродвинськ і 100 км від міста Архангельськ, стався вибух, що супроводжувався людськими жертвами йкороткочасним підвищенням радіаційного фону.

Тоді влада регіону РФ запевнила, що викидів шкідливих речовин в атмосферу не було, а радіаційний фон на місці аварії - в нормі.