REUTERS

Влада КНР почала відстежувати поведінку громадян країни в зарубіжних поїздках. Про це повідомляє China Daily з посиланням на заяву Китайської національної туристської адміністрації (КНТА), передає Lenta.ru.

Відомство буде виявляти випадки, коли китайці за кордоном порушують порядок у громадському транспорті, пошкоджують пам'ятники, ігнорують звичаї місцевого населення, користуються послугами повій і беруть участь в азартних іграх. Інформація про такі інциденти буде передаватися в правоохоронні органи КНР, а також до митної, прикордонної служби Китаю і банки.

Читайте такожПоліпшення відносин Куби і США викликало туристичний бум

Відео дня

У повідомленні говориться, що до мандрівників-бешкетників будуть застосовуватися «суворі заходи», проте яке саме покарання на них чекає, не уточнюється.

У вересні минулого року голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін закликав співгромадян при поїздках за кордон не смітити, не їсти локшину швидкого приготування і не псувати коралові рифи.

У жовтні 2013 року уряд країни випустив путівник цивілізованого туризму. У ньому говориться, що китайцям, які виїжджають за кордон, заборонено колупатися в носі в громадських місцях, справляти нужду в басейні та красти з літака рятувальні жилети.