REUTERS

Глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні, виступаючи від імені 28 країн-членів Європейського союзу, закликала до стриманості у зв'язку з триваючими протестами в Гонконзі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Читайте такожУ Гонконзі на масштабну акцію протесту вийшли вчителі (фото)

Відео дня

"Дуже важливо, щоб сторони діяли стримано, не вдавалися до насильства і вжили необхідних заходів для деескалації ситуації", - заявила в суботу, 17 серпня, Могеріні.

Крім того, на думку чиновниці, всі зацікавлені сторони повинні брати участь у великому діалозі.

"Основні свободи, зокрема право на мирні зібрання, а також високий ступінь незалежності Гонконгу у відповідності з принципом "одна країна - дві системи", закріплені в Основному законі і міжнародних договорах, та повинні дотримуватися", - продовжила Могеріні.

Нагадаємо, масове обурення громадян Гонконгу викликав розгляд парламентом поправок до закону про екстрадицію правопорушників за запитом Пекіна до материкового Китаю. Нинішні акції протесту стали наймасовішими в Гонконзі від часу передачі цієї колишньої британської колонії Китаю в 1997 році. Хвиля протестів вже спричинила значні втрати для економіки автономії, насамперед для туристичної та транспортної галузей. Днями китайські військові та силовики провели навчання поблизу Гонконгу.