Гайко Маас і Сергій Лавров / REUTERS

Міністр закордонних справ Гайко Маас вирушив у Москву, де зустрінеться з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим. І це буде вже п’ята їхня зустріч за цей рік. Перед відльотом німецький дипломат закликав Росію зайняти «більш конструктивну позицію» у переговорах про мир на Сході України.

Про це пише Die Zeit. За словами Мааса, всі сторони повинні продемонструвати готовність вести діалог і діяти. Видання нагадує, що Збройні сили України ведуть війну проти проросійських сил на Донбасі вже п’ять років. Всі дипломатичні процеси щодо врегулювання ситуації зайшли в глухий кут. Але після інавгурації президента Володимира Зеленського з’явилися певні зрушення. Вчора президент Франції Еммануель Макрон під час зустрічі з Володимиром Путіним закликав якомога швидше провести зустріч у Нормандському форматі.

Читайте такожSüddeutsche Zeitung: У Німеччині більшість хоче скасування санкцій проти Росії

Відео дня

Тим часом, Маас хоче поговорити з Лавровим у Москві й на інші теми. Зокрема, вони можуть обговорити ситуацію в Сирії, ядерну програму Ірану, безпеку в Перській затоці, проблему нерозповсюдження ядерної зброї, а також наукову, культурну й економічну співпрацю між Німеччиною і Росією.