Вперше в історії "Титанік" зняли у якості 4К / фото facebook.com/AtlanticProductions

Команда дослідників з Atlantic Productions зафільмувала стан пароплава "Титанік", який потонув в Атлантичному океані у 1912 році.

Вперше в історії "Титанік" зняли у якості 4К, пише УП з посиланням на BBC. Ці кадри використають у документальному фільмі, який знімає компанія Atlantic Productions.

Всього було здійснено 5 занурень глибоководною камерою, фото та відео показали, що затонулий корабель перебуває в поганому стані.

Відео дня

Читайте такожМеню першого обіду на борту "Титаніка" продали за 140 тисяч доларів

Корпус "Титаніка" дуже сильно постраждав від діяльності мікроорганізмів і морської солі, передає Naked Science. За словами вчених, у всьому винні бактерії, які вживають метал в їжу.

Крім того, морські глибинні течії сприяють більшому руйнуванню корпусу, а сіль у морській воді роз'їдає конструкційні матеріали. В результаті фрагменти обшивки розпадаються на все дрібніші частинки, поки в результаті не перетворяться в пісок, який змиє течія.

Попередні оцінки припускали повне руйнування лайнера до 2030 року. Нова експедиція їх підтвердила. На додаток до нового відео високої роздільної здатності вчені експедиції обстежили лайнер із використанням методів фотограмметрії, що в майбутньому дозволить відтворити "Титанік" у віртуальній і доповненої реальності.

Для майбутніх поколінь ці штучні реконструкції, за словами вчених, стануть єдиним способом на власні очі побачити і навіть доторкнутися до спадщини однієї з найбільш смертоносних і відомих морських катастроф у світі. Вже досить скоро від корабля не залишиться практично нічого.

Відео: bbc.com

15 квітня 1912 року пасажирський лайнер "Титанік" внаслідок зіткнення з айсбергом потонув у 600 кілометрах від канадського острова Ньюфаундленд під час свого першого рейсу - із Саутгемптона до Нью-Йорка. На його борту перебували 2208 пасажирів, внаслідок катастрофи понад 1500 людей загинули.

Як повідомляв УНІАН, мільярдер Клайв Палмер вирішив відправити в рейс новий "Титанік". "Титанік II" буде спущений на воду в 2022 році та відтворить історичний маршрут з Великобританії до США.