Учасники протесту в Гонконзі / REUTERS

У Гонконгу поліція знову застосувала сльозогінний газ проти учасників антиурядових акцій протесту.

Чотири станції метро були закриті навколо густонаселеного району в окрузі Квун Тонг, але тисячі людей все одно заповнили вулиці, більшість з яких були з парасольками від сонця, повідомляє Reuters.

Поліція застосувала сльозогінний газ після того, як деякі протестувальники закидали пляшками із запальною сумішшю і цеглою, а інші пошкодили "розумні" ліхтарні стовпи, на яких встановлені камери спостереження.

Відео дня

Читайте такожWashington Post: Китай почав порівнювати протести в Гонконзі з революцією в Україні

Це було перше застосування сльозогінного газу за 10 днів після серії в основному спокійних демонстрацій в Гонконгу. Повідомлень про постраждалих немає.

Як повідомляв УНІАН, спеціальний адміністративний район Гонконг є частиною Китаю з 1997 року. Гонконгу гарантовані широкі спеціальні права, такі як свобода преси, зібрань і висловлювання думок.

Протести в Гонконзі розпочалися в червні після того, як влада зібралася дозволити екстрадицію правопорушників до Китаю. Влада відмовилася від своїх намірів, але демонстранти почали вимагати проведення демократичних реформ, введення загального виборчого права і виступати проти жорстких дій поліції.

Поліцейські неодноразово застосовували стосовно протестувальників сльозоточивий газ і насильство.