Ілюстрація / REUTERS

Сьогодні, 26 серпня, набув чинності другий пакет санкцій США проти Російської Федерації, які були запроваджені за отруєння у Великій Британії колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це повідомляє DW.

Читайте такожThe Guardian: Поліція Британії розслідує роль Путіна в отруєнні Скрипаля

Відео дня

Обмеження, зокрема, стосуються ліцензування експорту товарів і технологій, контрольованих міністерством торгівлі США в рамках боротьби з поширенням хімічної та біологічної зброї.

Вашингтон також заборонив американським банкам брати участь в первинному продажі суверенного боргу не в рублях і надавати нерублеві кредити російському уряду.

Крім того, адміністрація США закликала міжнародні фінансові організації відмовитися від надання та продовження будь-яких кредитів для Росії, а також фінансової і технічної допомоги. 

Як повідомляв УНІАН, 2 серпня президент США Дональд Трамп ввів другий пакет санкцій проти Росії за використання заборонених засобів у ході невдалої спроби отруєння Скрипаля та його дочки. 

Вперше санкції проти Кремля за спробу отруєння Скрипаля Вашингтон запровадив у серпні 2018 року. В межах цих санкцій США вислали 60 російських дипломатів, закрили консульство Росії в Сан-Франциско, ввели заборону на передачу РФ деяких технологій.