Сергій Лавров / REUTERS

Міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що міжнародні відносини Росії з іншими країнами продовжують стабільно ускладнюватися.

Про це він розповів в інтерв’ю МИЦ Известия.

"Я би сказав, що міжнародні відносини продовжують стабільно ускладнюватися. Цей процес поки не вдається зупинити", – відповів він на прохання оцінити нинішнє становище справ у світовій політиці.

Відео дня

Читайте такожМакрон: Повернення Росії до G7 недоречно до закінчення агресії проти України

Лавров, зокрема, згадав у загальному контексті Сполучені Штати й вихід обох країн з Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.

Російський дипломат також переконаний, що "Захід щоразу винаходить нові правила в залежності від своїх нагальних потреб та інтересів, а потім нав’язує це іншим країнам".

А ось зацікавленість Заходу форматом "двадцятки" відображає визнання Заходом "реалій поліцентричного світу і те, що західні країни вимушені визнавати нову реальність".

"Саме з цими реаліями намагається боротися Захід, намагаючись зберегти домінування, яким він користувався років 500, "замовляючи музику" у всіх міжнародних справах", – заявив Лавров, додаючи, що "двадцятка" матиме стабілізуючий вплив.

Як повідомляв УНІАН, комітет постійних представників країн ЄС погодив рішення про продовження індивідуальних санкцій проти фізичних та юридичних осіб за підрив або загрозу територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.