Сергій Лавров / REUTERS

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що між США і РФ «накопичилось чимало підозр», але «взаємна озлобленість» збільшує ризики для безпеки двох країн.

Як передає власний кореспондент у РФ, про це Лавров сказав перед початком переговорів із держсекретарем США Майком Помпео в Сочі.

Читайте такожТрамп має намір зустрітися з Путіним на саміті G20 у червні

Відео дня

«Ми розуміємо, що по обидва боки накопичилось чимало підозр і упереджень, але ні ми, ні ви нічого від цього не виграли, навпаки - взаємна озлобленість збільшує ризики для вашої та нашої безпеки й викликає тривогу в усієї світової спільноти», - сказав Лавров.

«Вважаю, що настав час почати вибудовувати нову, більш відповідальну конструктивну матрицю взаємного сприйняття один одного. Ми до цього готові, зрозуміло, якщо наші американські партнери виявлять зустрічну зацікавленість», - додав він.

За словами глави МЗС РФ, динаміка зустрічей між Росією та США на високому рівні останнім часом вселяє оптимізм.

«У нас багато проблем, які потребують вжиття як негайних заходів, так і вироблення довгострокових системних рішень», - сказав він.

Зокрема, за словами Лаврова, це стосується й ситуації в сфері забезпечення стратегічної стабільності, й налагодження більш ефективної роботи на антитерористичному треку, і врегулювання гострих кризових ситуацій у різних регіонах світу.

Читайте такожУ Кремлі не виключають, що Путін прийме Помпео після його переговорів з Лавровим

«Я сподіваюся, що сьогодні ми зможемо постаратися виробити конкретні пропозиції, спрямовані на те, щоб російсько-американські відносини вивести з нинішнього сумного стану, в якому вони опинилися через різні об'єктивні причини. Тим більше, що саме таке завдання було сформульовано нашими президентами», - сказав Лавров.

Він також заявив, що розраховує на переговорах із Помпео продовжити детально обговорювати теми, порушені в ході їхніх переговорів у Фінляндії два тижні тому.

Як повідомляв УНІАН, раніше високопоставлений представник Держдепартаменту США заявив, що під час свого першого візиту до Росії як держсекретаря США Помпео обговорить із президентом РФ Володимиром Путіним і Лавровим «агресивні та дестабілізуючі дії», вчинені Москвою по всьому світу.

Сьогодні, 14 травня, Помпео заявив, що прибув до Сочі, тому що президент США Дональд Трамп виступає за покращення відносин між США і Росією.