Ілюстрація / REUTERS

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф в ексклюзивному інтерв'ю американському телеканалу CNN попередив, що напад на Іран веде до "повномасштабної війни".

«Іран сподівається уникнути конфлікту в регіоні і хоче вести переговори зі своїми регіональними конкурентами і ОАЕ. Але неможливо вести переговори зі Сполученими Штатами, якщо Вашингтон повністю не скасує санкції щодо Ірану в рамках угоди 2015 року», - зазначив Заріф, пише ИРНА.

Читайте такожСаудівська Аравія та США допускають "атаку у відповідь" через напад на нафтовий завод - WSJ

Відео дня

Заріф у відповідь на питання про те, яким буде можливий військовий удар США або Саудівської Аравії по Ірану сказав, що «атака призведе до повномасштабної війни» і що Саудівська Аравія "має битися до останнього американського солдата".

«Я серйозно кажу, що ми не хочемо вступати у військовий конфлікт. Військова відповідь, заснована на брехні про напади на Саудівську Аравію, призведе до численних жертв, але ми будемо захищати територію нашої країни», - додав він.

У ніч на суботу на двох саудівських нафтових об'єктах, що належать держкомпанії Saudi Aramco, спалахнула пожежа. Відповідальність взяли на себе єменські хусити, які напали на НПЗ за допомогою дронів. Проте влада США і Саудівської Аравії звинуватили в тому, що трапилося, Іран. У МЗС Ірану ці звинувачення назвали брехнею.