Ілюстрація REUTERS

Світові ціни на нафту трохи знизилися після різкого зростання вранці. Про це свідчать дані торгів. Вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent знизилася до $65,25 за барель.

Читайте такожТрамп дозволив відкрити нафтові резерви країни після атаки в Саудівській Аравії

Нагадаємо, ціни на нафту на відкритті торгів на біржі ICE в Лондоні показали різке зростання після того, як Саудівська Аравія скоротила видобуток на тлі атаки дронів на заводи Saudi Aramco.

Відео дня

Вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent з поставкою в листопаді зросла на 13,86%, до $69,91 за барель. При цьому в перші хвилини торгів ціна нафти Brent досягала значення в $71,95 за барель. На попередньому закритті вона становила трохи більше $60 за барель.

Ціна жовтневого ф'ючерса на нафту марки WTI збільшилася на 11,23% — до $61,79 за барель (проти майже $55 на попередньому закритті).

Раніше аналітики і трейдери заявили Reuters, що ціни на нафту підскочать на $5-10 за барель під час відкриття торгів у понеділок, 16 вересня. При цьому вони допустили, що в довгостроковій перспективі ціни можуть піднятися до $100 за барель у тому випадку, якщо Саудівська Аравія не зможе швидко відновити поставки нафти.

Як повідомляв УНІАН, на сході Саудівської Аравії в результаті атаки безпілотників сталися пожежі на двох нафтопереробних підприємствах національної компанії Saudi Aramco.