У США близько 75 людей прийшли до входу в секретну "Зону 51" в Неваді.

Відео дня

Щонайменше двох учасників вже затримали, повідомляє Associated Press.

Люди зібралися біля секретного військового об'єкта США для участі в організованому користувачем Facebook Метті Робертсом жартівливому "штурмі" військової бази. "Штурм" повинен був початися о 22:00 за київським часом.

Учасники заходу мають намір проникнути на територію бази, щоб встановити, чи дійсно там э приховувані владою інопланетяни.

Як відзначає AP, Федеральне управління цивільної адміністрації США напередодні заходу закрило сусідній повітряний простір над зоною військової бази.

Судячи з плакатів, учасники "штурму" хочуть не просто подивитися на інопланетян, але і "врятувати" їх від уряду.

Поки про більш рішучі дії, ніж вигукування гасел і демонстрація плакатів на тему інопланетян, не повідомляється.

Раніше повідомлялося, що більше мільйона користувачів соцмереж обіцяють взяти участь в "штурмі Зони 51" - американської військової бази, яка десятки років була одним із найбільш охоронюваних секретів на планеті.

Читайте також"Штурм" Зони 51: поціновувачі порно різко зацікавилися сексом з прибульцями

Адепти уфологічних теорій вірять, що на базі ховають інопланетні кораблі і клонують прибульців.

За офіційними даними, Зона 51 - віддалений підрозділ військово-повітряної бази ВПС США Едвардс, розташований біля соляного озера Грум Лейк у 133 кілометрах від Лас-Вегаса. По її периметру розташовані помаранчеві стовпи зі знаками, що забороняють зйомку і попереджають, що охорона має право стріляти на ураження.

Прихильники змов з інопланетною участю переконані, що така секретність необхідна, щоб приховати страшні таємниці про прибульців.

При цьому офіційно об'єкт служить для "випробування технологій і систем навчання для операцій Збройних сил США".

Нагадаємо, на початку серпня соцмережа Facebook видалила сторінку жартівливого заходу "Штурм Арени 51. Вони не зможуть зупинити всіх нас", на яку підписалося понад два мільйони людей.