Дональд Трамп / REUTERS

Після того у Вашингтоні почали звучати заклики опублікувати повну стенограму скандальної телефонної розмови з президентом України, Дональд Трамп запевнив, що готовий її оприлюднити. Але все ж не зробить цього.

Як пише Newsweek, Трамп після зустрічі з президентом Польщі заявив репортерам, що «дуже легко» може показати повний текст розмови з Володимиром Зеленським.

«Але я не вчиню так з огляду на всі інші мої розмови», - сказав Трамп.

Відео дня

«Я б міг це зробити, тому що це був дуже невинний дзвінок як з його боку, так і з мого», - додав він.

В неділю президент США сказав журналістам, що він збирається «обговорити» публікацію стенограми розмови, додавши, що «з радістю зробив би це, але в таких випадках треба бути трохи сором’язливим».

Читайте такожNew York Times: А що як Трамп хоче, щоб йому влаштували імпічмент?

Видання нагадує, що Демократична партія тисне на Трампа, вимагаючи оприлюднення повного тексту розмови з Зеленським. Адже лідери партії навіть допускають, що епізод може містити порушення, якого достатньо для запуску процедури імпічменту. Тепер деякі впливові республіканці теж закликають до більшої прозорості у ситуації з телефонною розмовою з президентом України. Приміром, до цього закликав республіканський сенатор Мітт Ромні. Давній союзник Трампа в Сенаті Ліндсі Грем також вимагає чіткості.

«Президент повинен бути якомога прозорішим і розповісти нам якомога більше без шкоди для виконавчої влади, щоб ми могли зрозуміти, що сталося», - сказав Грем.