Дональд Трамп / REUTERS

Державний секретар США Майкл Помпео заявив, що Держдеп не публікуватиме телефонної розмови президента Сполучених Штатів Дональда Трампа і президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляє "112 Україна", про це держсекретар США сказав в ефірі телекомпанії ABC.

Помпео наголосив, що зміст переговорів має конфіденційний характер, тому його не поширюватимуть.

Відео дня

"Ви знаєте, що ми (Держдепартамент) вкрай рідко розголошуємо стенограми. Розмови лідерів світу мають конфіденційний характер. Недоречно поводитися так, за винятком якихось екстремальних обставин", - наголосив Помпео.

Читайте такожУ Конгресі не виключають можливість імпічменту Трампа через можливий тиск на Зеленського

Як повідомляв УНІАН, 25 липня в прес-службі Зеленського заявили, що в ході телефонної розмови Трамп висловив переконання, що оновлена українська влада зможе швидко поліпшити імідж України та "завершити розслідування корупційних справ, які стримували взаємодію між Україною та США".

Скандал між Білим домом і Конгресом розгорівся після того, як у ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де йшлося, що Трамп "пообіцяв" щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами. У ЗМІ припускали, що під час розмови із Зеленським Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії США і колишнього віце-президента США Джо Байдена.

21 вересня конгресмени США звернулися до адміністрації Трампа з вимогою надати стенограму його розмови із Зеленським.

Довідка УНІАН. В Україні розслідується справа про відмивання коштів на суму понад 33 млн доларів США при купівлі групи компаній Херсонської "нафтоперевалки", до якої було залучено компанії Wirelogic Technology AS, Digitex Organisation LLP, а також компанію екс-міністра екології, бізнесмена Миколи Злочевського Burisma Holdings Limited , членом ради директорів якої був Хантер Байден, син екс-віце-президента США Джо Байдена.

14 травня тодішній генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Україна готова передати правоохоронним органам США матеріали про розрахунки компанії Burisma. За його словами, в розпорядженні слідства є роздруківка всіх розрахунків, за якими кошти отримали, в тому числі, і громадяни Сполучених Штатів Америки з гучними прізвищами. При цьому Луценко наголосив, що іноземці, які були залучені до управління компанією Burisma, не порушували українське законодавство.