Арнольд Шварценеггер / фото REUTERS

Актор і колишній губернатор Каліфорнії (США) Арнольд Шварценеггер подарував 16-річній екологічній активістці Греті Тунберг електромобіль Tesla Model 3, пише Ліга з посиланням на Car and Driver.

Читайте такожУ Франції президент культурного фонду закликав вбити Грету Тунберг

За словами прес-секретаря актора, Шварценеггер був вражений зустріччю з Тунберг в травні і запропонував їй допомогу в організації поїздок по Америці.

Відео дня

Він вирішив подарувати їй електромобіль, щоб дівчина могла з "меншою шкодою для навколишнього середовища" пересуватися по США і Канаді для участі в акціях протесту та інших заходах на тему зміни клімату.

Після новин про те, що Шварценеггер подарував Греті електрокар, фанати голлівудської зірки вирішили, що це був його улюблений електричний Hummer, але спікер актора заявив, що це було б дуже складним завданням. Він повідомив, що активістці презентували Tesla Model 3.

Сам Шварценеггер також є прихильником боротьби проти зміни клімату. У 2017 році з промовою на цю тему він виступив в ООН.

Арнольд Шварценеггер і Грета Тунберг / фото Schwarzenegger/Twitter

Як повідомляв УНІАН, 23 вересня Грета Тунберг з трибуни ООН розкритикувала світових лідерів за їх "порожні слова" та бездіяльності у боротьбі зі зміною клімату. Під час емоційної промови вона не стримувала сліз і звинуватила політиків в "крадіжці її дитинства".

25 вересня Тунберг отримала премію "За правильний спосіб життя", яку також називають альтернативною Нобелівською премією.

Згідно з низкою наукових досліджень, екологічність електрокарів – сумнівна. Шотландські науковці прийшли до висновку, що електромобілі виробляють ще більше викидів твердих частинок, ніж традиційні авто. Крім того, токсичним є процес виробництва акумуляторів.