REUTERS

Виборчі дільниці для голосування на позачергових виборах президента Казахстану відкрилися в більшості регіонів країни в неділю о 07.00 за місцевим часом, повідомляє РИА Новости.

Завершиться голосування о 20.00. У чотирьох західних регіонах - Західно-Казахстанській, Атирауській, Актюбінській та Мангістауській областях - через різниці у часі дільниці відкриються і закриються на годину пізніше.

Нинішні президентські вибори в Казахстані - п'яті. У них беруть участь три кандидати. Основним претендентом виступає діючий глава держави Нурсултан Назарбаєв, який керує країною з 1989 року, спочатку на посаді першого секретаря ЦК Компартії Казахстану, потім на посаді президента. Також зареєстровані кандидатами секретар КЦ Комуністичної народної партії Тургун Сиздиков та голова федерації профспілок Абельгази Кусаінов.

Відео дня

Читайте такожНазарбаєв: Казахстан зацікавлений у територіальної цілісності України

Рішення про дострокові вибори було ухвалено після звернень громадських організацій і громадян з проханням провести вибори глави держави в 2015 році, враховуючи складну економічну ситуацію в світі і щоб вони не збігалися з парламентськими виборами, запланованими на 2016 рік.

Попередні президентські вибори - 3 квітня 2011 року - також були достроковими. Назарбаєв набрав 95,55% голосів.

Відповідно до конституції, кандидатом на пост глави Казахстану може стати громадянин країни за народженням, не молодше 40 років, який вільно володіє державною мовою і проживає в Казахстані останні 15 років.