Польська правляча партія «Право і справедливість» перемагає на парламентських виборах / REUTERS

На парламентських виборах в Польщі зі значною перевагою над опонентами перемогла чинна партія влади "Право і Справедливість" (PiS) Ярослава Качинського.

Згідно з оприлюдненими даними екзит-полу, проведеними центром Ipsos для польських телеканалів TVN24, Polsat, TVP Info, за PiS віддали свої голос 43,6% виборців, пише ТСН.

За найближчих переслідувачів – ліберальну "Громадянську коаліцію" –  проголосували 27,4% поляків. До парламенту також потрапляють польські ліві з "Союзу демократичної коаліції" (11,9%), яких не було в чинному складі.

Відео дня

П’ятивідсотковий виборчий бар’єр, попередньо, також долають консервативна "Польська коаліція" – 9,6% та націоналістична "Конфедерація" – 6,4%, яка також вперше потрапляє до парламенту.

Читайте такожУ Польщі сьогодні обирають новий парламент

Якщо офіційні результати виборів будуть схожими до результатів екзит-полу, то PiS може зберегти більшість в Сеймі, отримавши 239 мандатів. Партія також зможе самостійно сформувати уряд.

Державна виборча комісія починає підрахунок голосів і має намір представити перші офіційні дані вже до вечора понеділка. Явка, за попередніми даними, склала рекордні 61,1%.