Активісти поцупили 128 портретів / фото УНІАН

У середу, 16 жовтня, кримінальний суд Парижа оштрафував на 500 євро вісьмох активістів за крадіжку портретів президента Еммануеля Макрона.

Як повідомляє російська служба BBC, активісти вкрали 128 портретів із французьких муніципалітетів і потім марширували на акції протесту, тримаючи ці портрети догори ногами.

Читайте такожЩорічно через пластикове сміття гинуть мільйони птахів - ЮНЕП

Відео дня

Серія крадіжок почалася в лютому 2019 року. Портрети Еммануеля Макрона зникли з адміністрацій Третього, Четвертого та П'ятого округів Парижа, а незабаром і з різних муніципалітетів інших міст.

Невідомі розкривали кабінети чиновників і забирали з них тільки портрети глави держави, все інше залишалося недоторканим.

Активісти французького руху ANV COP21 впродовж весни і літа носили портрети Макрона догори ногами на акціях протесту проти політики країн G7 та на демонстраціях на захист екології й за скорочення парникових викидів.

Вони говорили, що носити портрети президента Франції таким чином - відповідь на те, що Еммануель Макрон не приділяє, на їхню думку, достатньої уваги проблемі зміни клімату.

Як повідомляв УНІАН, Емманюель Макрон розкритикував виступ шведської екоактивістки Грети Тунберг  на Генасамблеї ООН. 16-річна екоактивістка звинуватила учасників саміту в тому, що «своїми пустими промовами вони вкрали її дитинство».