REUTERS

Європейський парламент на місяць відклав початок роботи нового складу Європейської комісії, який мав приступити до виконання своїх обов'язків 1 листопада.

Як повідомляє Deutsche Welle, про це в середу, 16 жовтня, заявив спікер Європарламенту.

Читайте такожУ новому Європарламенті створили групу "друзів України"

Відео дня

Зокрема, рішення було ухвалене після того, як європейські законодавці відхилили три кандидатури на посади єврокомісарів від Франції, Угорщини та Румунії, запропоновані колишнім міністром оборони Німеччини Урсулою фон дер Ляєн, яка має очолити Єврокомісію. Тепер наступниця Жана-Клода Юнкера має за цей час знайти нові кандидатури від цих трьох країн.

Раніше, 30 вересня, комітет з правових питань Європарламенту відхилив кандидатури єврокомісарів від Угорщини та Румунії через конфлікт інтересів. Зокрема, євродепутати вважають, що кандидат від Угорщини Ласло Трочані, який був запропонований на посаду комісара з розширення ЄС, не зможе суміщати посаду з роботою в його юридичній фірмі. Щодо представниці Румунії Ровани Плумб, яка була кандидаткою на посаду комісара з питань транспорту, євродепутати були занепокоєні її кредитами на суму майже мільйон євро.

Пізніше євродепутати відхилили кандидатуру француженки Сільві Гулар, яка претендувала на посаду єврокомісарки з промислової політики та цифрового ринку. Причиною цього також послугував імовірний конфлікт інтересів. Після цього президент Франції Еммануель Макрон розкритикував фон дер Ляєн за такий результат голосування.