Урсула фон дер Ляєн / REUTERS

Обрана на посаду голови Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн підтвердила, що є прихильницею жорсткого курсу щодо Москви.

В інтерв'ю газеті Die Welt, опублікованому в п'ятницю, 19 липня, фон дер Ляєн висловилася за збереження санкцій, які ЄС ввів проти РФ, передає dw.com.

"Кремль не прощає слабкості. З позиції сили нам слід дотримуватися санкцій щодо Росії", - заявила голова Єврокомісії. Одночасно з цим Заходу необхідно запропонувати РФ діалог, переконана екс-міністр оборони Німеччини.

Відео дня

Вона виступила на захист жорсткої політики Брюсселя щодо Кремля, що проводилася в останні роки.

"Ми вже досить довго спостерігаємо ворожу поведінка Москви. Це проявляється як у порушенні міжнародних правил, такому, як протизаконна анексія Криму, так і в спробах максимально розколоти Європу", - нагадала фон дер Ляєн.

Читайте такожЄвропарламент закликає ЄС бути готовим до запровадження нових санкцій проти Росії

Водночас Урсула фон дер Ляєн висловила задоволення тим, як Захід відреагував на провокації Москви.

"Ми, європейці, все більш успішні у викритті російських кампаній по дезінформації, а також у тому, як ми чинимо з кампаніями по просуванню фейків у соцмережах", - зазначила вона. За словами екс-міністра, Захід вважає "привілеєм" відповідати на подібні дії демократично - "прозоро, за допомогою вільної преси та відкритих дебатів".

Крім того німецький політик нагадала про необхідність більш тісної взаємодії ЄС і США. Сподіваюся, наші американські друзі не будуть забувати, що ми перебуваємо на одній стороні й повинні діяти більш злагоджено, сказала вона.

Урсула фон дер Ляєн займе свій новий пост 1 листопада. Вона була затверджена Парламентом на чолі Єврокомісії 16 липня. В її підтримку висловилися 383 депутати, проти - 327, утрималися - 22.