Який саме вид техніки вдалося вразити - невідомо / скріншот з відео

Курдські збройні формування успішно атакували військову техніку сил Туреччини.

Відео з підривом турецької бронетехніки опублікували на своєму YouTube-каналі «Загони народної самооборони» (YPG).

За даними «Російської газети», курдські бойовики атакували танки Leopard-2А4 і бойові машини піхоти ACV-15 за допомогою протитанкового ракетного комплексу «Конкурс».

Читайте такожАмериканські літаки завдали удару по Сирії

На кадрах видно, що в результаті точного попадання ракети техніка розлетілася на шматки, після чого почалася пожежа. Однак, який саме вид техніки вдалося вразити - невідомо.

Як повідомляв УНІАН, 9 жовтня Туреччина почала операцію в Сирії «Джерело миру» проти сил сирійських курдів, яких Анкара вважає союзником забороненої в Туреччині Курдської робочої партії (КРП). За два дні до цього США оголосили про виведення своїх військових з прикордонних районів Туреччини і Сирії, тим самим відкривши Анкарі шлях до наступу.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що наступ має на меті створити «зону безпеки», а його мета - «курдські бойовики» і члени угруповання «Ісламська держава» на півночі Сирії.

Рада безпеки ООН на засіданні 10 жовтня не змогла прийняти жодного рішення щодо наступу Туреччини на території Сирії. П'ять європейських країн пізніше закликали Туреччину припинити односторонні військові дії.