Дональд Трамп / REUTERS

Американський президент Дональд Трамп планує відправити на північний схід Сирії 500 американських військових для захисту нафтових родовищ від терористів.

Про це із посиланням на The Wall Street Journal і CNN повідомляє ТСН.

Читайте такожУ Кремлі розповіли, коли збираються вивести війська з Сирії

Відео дня

За інформацією ЗМІ, план передбачає, зокрема, корекцію цілей США. У Міноборони США журналістам підтвердили, що Америка хоче перемістити танки й військових до східної Сирії, аби захистити нафтові родовища, контрольованих Демократичними силами Сирії.

"Нафтові родовища, тема яких була порушена в моїй промові щодо Туреччини і курдів учора, контролювались бойовиками ІД, поки США не відвоювали їх за допомогою курдів", – повідомив сам Трамп.

Телеканал Fox News припускає, що американські військові розмістяться поруч газопереробного підприємства Conoco у провінції Дейр-ез-Зор.

Як повідомляв УНІАН, 9 жовтня Туреччина почала в Сирії операцію «Джерело миру» проти сил сирійських курдів, яких Анкара вважає союзником забороненої в Туреччині Курдської робочої партії (КРП).  За два дні до цього США оголосили про виведення своїх військових з прикордонних районів Туреччини й Сирії, тим самим відкривши Анкарі шлях до наступу.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що мета наступу - створити «безпечну зону», а його ціль - «курдські бойовики» і члени угруповання «Ісламська держава» на півночі Сирії.

Рада безпеки ООН на засіданні 10 жовтня не зміг прийняти жодного рішення щодо наступу Туреччини на території Сирії. П'ять європейських країн пізніше закликали Туреччину припинити односторонні військові дії.

Раніше повідомлялося, що країни-члени Євросоюзу призупинили експорт зброї до Туреччини через військовий наступ цієї країни на позиції курдів в Сирії.