Ілюстрація / REUTERS

Міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки почало кримінальне розслідування щодо "витоків" розслідування російського втручання в президентські вибори у США 2016 року.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на видання New York Times.

Поки невідомо, який потенційний злочин розслідується, втім мета такого розслідування - з’ясувати, що стало підставою для роботи комісії спецпрокурора Роберта Мюллера.

Відео дня

Голови юридичного і розвідувального комітетів Палати представників США Джерольд Надлер та Адам Шифф напередодні виступили із критикою щодо справи проти Мюллера і його роботи із розслідування російського втручання в американські вибори. Вони заявили, що генпрокурор Вільям Барр перетворив своє відомство у "засіб політичної помсти президента Трампа".

Читайте такожУ Сенаті США підтвердили втручання Росії у президентські вибори 2016 року

"Якщо Міністерство юстиції може бути використане в якості інструмента політичної помсти чи для того, щоб допомогти президентові у просуванні на наступних виборах, то верховенству права буде завдано нової і непоправної шкоди", - йдеться в спільній заяві Надлера і Шиффа.

Сполучені Штати почали розслідувати втручання Росії у вибори президента 2016 року після того, як радник кампанії Трампа проговорився австралійському дипломату.

Згодом повідомлялося, що спецпрокурор Мюллер знайшов докази зв’язку Кремля з Трампом перед його інавгурацією.

Після тривалого розслідування Мюллер довів, що Росія і справді втручалася у вибори, але жодної співпраці між Трампом та росіянами під час кампанії розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера не виявило.