Ілюстрація / REUTERS

Палата представників Конгресу США більшістю голосів схвалила законопроект про введення санкцій проти Туреччини за її військову операцію в Сирії.

За цю ініціативу у вівторок, 29 жовтня, проголосували 403 із 450 членів Палати представників, 16 конгресменів виступили проти ідеї санкцій, передає dw.com.

Читайте такожЕрдоган заявивши про можливість початку нової військової операції Туреччини у Сирії

Відео дня

Як повідомляє AP, законопроект, який підтримали як демократи, так і республіканці, наочно ілюструє пануюче в обох партіях розчарування з приводу рішення президента США Дональда Трампа вивести американські війська з регіону і таким чином залишити своїх союзників у боротьбі з "Ісламською державою", курдів, сам на сам із турецькими збройними силами.

Очікується, що санкції, введені США проти Анкари через її військове вторгнення в Сирію, вступлять в дію протягом найближчих тижнів і будуть залишатися в силі до тих пір, поки Туреччина не виведе з Сирії війська, що атакують курдів.

МЗС Туреччини засудило ухвалений у Конгресі США законопроект про санкції, назвавши його таким, що суперечить духу НАТО.

Безпосередньо перед голосуванням з питання про введення санкцій проти Туреччини в Палаті представників також практично одноголосно підтримали ініціативу про визнання геноцидом масові вбивства вірмен в Османській імперії на початку XX століття.