Вид на Белград, ілюстрація / REUTERS

Уряд Сербії хоче мати гарні відносини одночасно з країнами НАТО, сусідами та із Росією. 

Таку думку в інтерв’ю «Апострофу» висловив директор Європейської програми безпеки Міжнародного інституту дослідження проблем світу (SIPRI) Ян Ентоні, коментуючи перекидання Росією в Сербію зенітних ракетних комплексів С-400 і зенітних ракетно-гарматних комплексів "Панцир-С" для участі у спільних військових навчаннях.

Читайте такожПрезидент Сербії визнав втрату контролю над Косово

Відео дня

«Позиція Сербії така, що вони хочуть мати гарні відносини і з сусідами, і з країнами НАТО, але також з Росією. Сербія також проводить навчання разом з країнами НАТО. Сербія хоче балансу сил, але у разі конфлікту вона підтримає членство у ЄС. Вона політично й економічно належить до країн Заходу. Тож я не вірю, що такі навчання – це підготовка Кремля до атаки на ЄС», – сказав Ентоні.

Як повідомляв УНІАН, 24 жовтня міноборони РФ повідомило, що Російська Федерація перекинула в Сербію зенітні ракетні комплекси С-400 і зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир-С" для участі у спільних військових навчаннях «Слов’янський щит-2019».

У міноборони РФ запевнили, що зенітний ракетний дивізіон С-400 і ЗРПК «Панцир-С» ПКС Росії вперше бере участь у навчаннях на території закордонної держави.