Комплекси будуть розгорнуті на території сербської авіабази Батайніца / Фото: Міністерство оборони Росії

Російська Федерація перекинула в Сербію зенітні ракетні комплекси С-400 і зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир-С", для участі у спільних військових навчаннях.

Читайте такожСША дозволить Туреччині повернутися в програму F-35, якщо та відмовиться від російських С-400

Про це повідомляється на сайті російського Міністерства оборони.

Відео дня

«Російські підрозділи ППО із зенітними ракетними комплексами С-400 і зенітними ракетно-гарматними комплексами «Панцир-С» перекинуті військово-транспортними літаками ПКС Росії на територію Сербії для участі у другому етапі спільних російсько-сербських навчань з протиповітряної оборони «Слов'янський щит – 2019», - йдеться в повідомленні.

У Міноборони РФ стверджують, що зенітний ракетний дивізіон С-400 і ЗРПК «Панцир-С» ПКС Росії вперше візьмуть участь у навчанні на території закордонної держави.

Відзначається, що в рамках військових навчань комплекси будуть розгорнуті на території сербської авіабази Батайніца і увійдуть в спільну російсько-сербське змішане угруповання сил і засобів протиповітряної оборони.

В ході навчань підрозділи РФ і Сербії виконають завдання по виявленню, супроводу, класифікації і знищенню повітряних цілей умовного противника.

Як повідомляв УНІАН, Вашингтон назвав умову, при якій Анкара зможе уникнути санкцій, які загрожують їй за покупку російських зенітно-ракетних комплексів С-400.