Ілюстрація REUTERS

Поліція Гонконгу пригрозила застосувати бойові набої, якщо протестувальники будуть використовувати зброю і продовжать насильницькі дії.

Читайте такожУ Гонконгу поліція стріляла по протестувальниках (відео)

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву поліції.

Відео дня

"Поліцейські вже застосовували зброю проти демонстрантів, в результаті чого була поранена щонайменше одна особа. Потерпілого доставили до відділення інтенсивної терапії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що протести в Гонконзі тривають кілька місяців. Вони були викликані рішенням влади прийняти закон про екстрадицію в материковий Китай. В результаті законопроект було відкликано, а учасники протестів виступили з вимогою реформувати виборчу систему.

Ілюстрація REUTERS

Ситуація загострилася після того, як у п'ятницю поліція застосувала сльозогінний газ для розгону демонстрантів, що призвело до смерті студента університету науки та технології. Протестувальники перекрили рух у кількох районах міста, також була паралізована робота деяких ліній метро і східної залізниці.

Раніше 17 листопада поліція Гонконгу використала сльозогінний газ проти демонстрантів у районі Гонконзького політехнічного університету, після того, як демонстранти намагалися закидати поліцейських пляшками із запалювальною сумішшю. Також повідомлялося, що учасники акції напали з цеглою на групу людей, які намагалися розчистити від барикад тунель Крос-Харбор на острів Гонконг. Того ж дня в результаті зіткнень з протестувальниками співробітник поліції зазнав поранення з лука в ногу.

Ілюстрація REUTERS